Posted in

Дан отворених врата у Карловачкој гимназији

Ученици и професори Карловачке гимназије су  7. децембра имали велику част да отворе врата најстарије српске гимназије свим будућим ђацима,  њиховим родитељима и  наставницима и прикажу поштованом аудиторијуму сва своја језичка умећа и многе друге таленте, на које смо сви поносни.

У Свечаној сали Карловачке гимназије сви гости су са великим задовољством  уживали у програму, који су приредили Карловачки ђаци заjедно са својим професорима.

Кроз песму, игру и глуму представљени су не само сви језички смерови, који се у нашој школи изучавају у оквиру редовне, али и факултативне наставе, већ и  хор Карловачке гимназије, као и драмске секције на многим језицима, а након свечаности су ученици повели госте кроз знаменито здање причајући о историји и значају прве српске гимназије.

У Спомен-библиотеци професори су одговарајући на питања уважених гостију представљали наставни програм, језичке смерове и све друге посебне погодности и околности, које ову школу издвајају од свих других и чине је незаборавном и непревазиђеном институцијом и кућом свим њеним садашњим и некадашњим ђацима.

Видети бивше ђаке и на овом Дану отворених врата изазвало је праву радост код свих  присутних, а код родитеља и будућих ђака право одушевљење.