Posted in

Пријем ученика Карловачке гимназије у Покрајинској влади

11. фебруара 2019. године председник Покрајинске владе Игор Мировић примио је директора Карловачке гимназије, Радована Ковачевића, професорке кинеског језика Маријану Марковић и Љубицу Чуданов и седам ученика Карловачке гимназије, који су ове школске године захваљујући стипендији Конфуцијевог института из Новог Сада и Универзитета Zhejiang A&F боравили пет месеци у Кини на усавршавању кинеског језика на Универзитету у Линану у Џеђанг провинцији.
Ученици су изразили захвалност за финансијску подршку Покрајинске владе која је омогућила финансирање трошкова повратне авионске карте и презентовали су свој боравак у Кини истичући да је могућност усавршавања језика у матичној земљи неопходан услов за стицање језичких компетенција и упознавање других култура.

Председник Мировић рекао је да су ђаци на најбољи начин представљали нашу земљу и Гимназију, подижући на тај начин њен углед у свету, истичући да ће млади и амбициозни ученици увек имати подршку Покрајинске владе.
У Карловачкој гимназији се кинески језик изучава од 2010. године и ученици овог смера остварују стипендије Конфуцијевог института захваљујући личним успесима на језичким такмичењима, а 2012. им је први пут пружена могућност да у Кину отпутују и тамо проведу шест месеци. Такву традицију наши ђаци настављају у свакој новој генерацији и тиме се такође у великој мери квалитет наставе кинеског језика у нашој школи подиже на виши и захтевнији ниво.
Поносни смо на таленат и успехе које нижу наши ученици!
Љубица Чуданов, професор кинеског језика