Posted in

13. Београдски фестивал поезије и књиге ”Тргни се! Поезија!” у Карловачкој гимназији

У оквиру 13. Београдског фестивала поезије и књиге под називом”Тргни се! Поезија!”, 28.05.2019. године, у Спомен-библиотеци Карловачке гимназије представила се немачка песникиња Илма Ракуса. Разговор је модерирао директор Фестивала, Дејан Матић, а у разговору је учествовала и преводилац Снежана Минић. Представљена је збирка поезије Импресум: Спора светлост у издању Трећег трга из које је песникиња читала стихове на немачком језику. Потом је разговор настављен у живом дијалогу са средњошколцима који су постављали питања на српском, али и на немачком језику. Била је то прилика да се разговара о песничкој инспирацији, Бранку Радичевићу, поезији немачке песникиње, али и да се чује песма Алексе Вилића, ученика II-2 одељења који је прочитао песму из своје награђене збирке.

Након официјалног дела, ученица Николина Дикић из II-6 је госте упознала са историјом Спомен-библиотеке, а организатор Фестивала је библиотеци Гимназије, али и ученицима који су учествовали у разговору, поклонио књигу Импресум: Спора светлост.

Догађај је фотографисала ученица Тијана Бебић из II-2, а сусрету са песникињом су присуствовали ученици I-6, II-2, II-4, II-6 и III-6 одељења, заједно са професоркама Дубравком Секулић, Драганом Кошарчић и Мајом Стокин, која је, уз помоћ Јелене Рудовић, заједно са Љиљаном Малетин Војводић и организовала овај песнички сусрет.

Љиљана Малетин Војводић, проф.