Posted in

Фонд Иван Радоњић

Карловачка гимназија, као образовна установа, стекла је свој углед по неговању и постовању веома високих стандарда у формирању личности бројних генерација које су завршиле ову школу.
У богатој ризници своје делатности, веома значајно место заузима Фонд Иван Радоњић, основан 1991. године, на иницијативу одељења које је похађао Иван Радоњић, а чији је пут сурово прекинут у новогодишњој ноћи у саобрацајној несрећи.
Занемели пред несрећом која је задесила њиховог друга, матуранти су желели да оснују фонд који ће сачувати успомену на Ивана.
Са својом разредном, професорком Пламенком Вулетић, поднели су захтев Наставничком већу за оснивање таквог Фонда. Садржај предлога подразумевао је да се распише конкурс за кратку причу, тако омиљену у Ивановој лектири. Право учешћа имају само матуранти Карловачке гимназије. Конкурс се расписује у марту и траје до 31- ог маја, анониман је и аутрори треба да пошаљу кратку, оригиналну и необјављивану причу.
Комисија Фонда, тајним гласањем, бира најбољу причу, а награда се додељује на завршној свечаности.
Победник/ ца добија диплому, уникат, рад Оскара Стефана, фигурину Пинго, рад ученика Ивановог одељења и професора Ратка Гикића, уметничку слику, поклон Академије ликовних уметности ( ево већ 28 година) , комплет књига ИП Прометеј, ваучер у салону Вал.

Добитници друге и треће награде примају по вредну књигу.

Фонд Иван Радоњић