Posted in

СТУДИРАЊЕ НА ЕНГЛЕСКОМ У КИНИ И ЛЕТЊИ ПРОГРАМИ ЏЕЂАНГ УНИВЕРЗИТЕТА

Нашу Гимназију је у понедељак, 10.јуна , посетила осмочлана делегација доктора и професора са Џеђанг Универзитета, на челу са деканом Међународног колеџа проф. др Шен Ђие, шефицом катедре за друштвене науке проф.др Шен Ју и директором Одељења за опште послове, проф. Ји Хонгхуеи.

Након састанка са Управом школе на којем су поред међусобног представљања и традиционалне размене поклона разматране могућности директне сарадње Школе и Универзитета, у атријуму Конфуцијеве учионице свим заинтересованим ђацима, представљене су бројне могућности студирања у Кини, у прелепом Хангџоу. Џеђанг Универзитет је по броју студената из иностранства, први у Кини јер су клима, услови студирања и трошкови далеко повољнији у односу на све остале кинеске универзитете. Притом, 7 студентских кампуса од којих се сваки простире на преко 400 хектара, предавачи из иностранства, смештај у новоградњи, европско – азијска кухиња у највећој студентској мензи у Кини,  бројне стипендије и пословне могућности после завршетка студија, су више него добри разлози за 7000 студената из иностранства који су изабрали да студирају, завршавају мастер или докторске студије на неком од 150 смерова које могу изабрати. Поред класичних студија кинеског језика, филозофије, књижевности, уметности и сл. најатрактивнији су медицина, хирургија, економија, предузетништво, информационе технологије које се држе на енглеском језику. Једнако су атрактивни и убрзани курсеви језика током летњих одмора “по мери” групе у трајању од четири недеље.

У прилогу су детаљније информације и понуда Џеђанг универзитета, а сви заинтересовани ученици се око услова и процедуре конкурисања могу консултовати са професоркама кинеског језика.

 

通用版-折页

Kineski jezik i kultura

PPT

 

Фото Маријана Марковић