Posted in

ПРВО МЕСТО НА ТАКМИЧЕЊУ ’’ПОСЛОВНИ ИЗАЗОВ’’

У Туристичком насељу “Рибарско острво”  је 11. децембра 2019. године, одржано Регионално такмичење за Војводину под називом ’’Пословни изазов’’. На такмичењу је учествовало 120 ученика из 26 средњих школа из Војводине. Ученици су били подељени у 25 тимова чији је задатак био да реше задати пословни изазов.

Организатор такмичења је организација ”Достигнућа младих у Србији” (Junior Achievement Serbia) део је глобалне мреже Junior Achievement Worldwide, основане 1919. године. Oбухвата 121 земљу на свим континентима и представља највећи светски програм предузетничког образовања који годишње похађа више од 10 милиона ученика.

Имплементација програма обавља се уз помоћ наставника који су обучени кроз семинаре, сертификоване од стране Министарства просвете и пословног сектора, који је у прилици да кроз менторство, предавања и учешће на такмичењима, активно учествује у процесу образовања младих. Ученици су у прилици да науче по којим принципима функционише бизнис и да истовремено буду подстакнути да осмишљавају и развијају своје предузетничке подухвате.

Карловачку гимназију су на овом такмичењу представљали Маја Јанковић, ученица IV3 разреда, и Максим Антонић, ученик II4 разреда.

Тим који је предводио наш ученика Максим је освојио прво место и пласирао се на републичко такмичење које ће бити одржано на пролеће у Београду.

Честитамо Максиму на освојеној награди.

 

Горан Јовишић

професор информатике, ментор