Posted in

Соња Бараћ, ученица II-4 одељења Карловачке гимназије – финалисткиња је овогодишњих, 49. Лимских вечери поезије

Жири Лимских вечери поезије, у саставу др Јасмина Ахметагић, председник, и чланови др Светлана Калезић Радоњић и мр Бојана Стојановић Росић, одредио је пет најбољих циклуса песама, пристиглих на конкурс. Tако je одабрао финалисте 49. Лимских вечери поезије. Конкурс се односи на простор Србије, Црне Горе и Босне и Херцеговине, а право учешћа  имаjу песници средњошколци, који су своје радове (циклус од пет необјављених песама) послали под шифром. На конкурс је пристигло 30 циклусâ, а након дешифровања објављена су имена финалиста:

„Ибар“- Соња Бараћ, Карловачка гимназија, Сремски Карловци

„Канаринац“- Татјана Маринковић, Техничка школа, Косјерић

„Рефлексија“- Милица Боровчанин, СШЦ „Василије Острошки“, Соколац

„Булка“- Ана Марија Хорват, Гимназија, Кикинда

„Ајдевише50“- Јован Ломић, Прва београдска гимназија, Београд.

Циљ ове манифестације је да подстиче и афирмише литерарно стваралаштво песникâ средњошколског узраста. Прибој је на културној мапи Србије и региона већ скоро пола века познат као град поезије и песништва средњошколаца, а заслугу за то носе баш Лимске вечери поезије.

Дивно смо били угошћени у Прибоју од 22–24. децембра и посебно почаствовани звањем финалиста  овог поетског фестивала. Нашој Соњи Бараћ ово је био не само први фестивал, већ и прво појављивање њене поезије у јавности. Чекају нашу младу песникињу још многи изазовни конкурси, фестивали, пласмани, а на нама је да јој улијемо ветар у леђа, или једра, да може силно узлетети литерарним небом или запловити поетским водама.

https://sr-rs.facebook.com/photo/?fbid=942070013181061&set=pcb.942074853180577