Posted in

Млади биолози Карловачке гимназије „Заједно чинимо Свет хуманијим“

Квиз „Шта знаш о здрављу“ одржан је 25. 3. 2022. године у Карловачкој гимназији.

У категорији омладине учествовали су ученици 2. разреда Карловачке гимназије: Елена Солдатовић,  Андреа Покорацки, Дуња Петров, Василиса Квас, Милица Шкрбић, Сара Вујин и ученици 3. разреда Карловачка гимназије: Алекса Пљеваљчић, Ивана Томашевић, Мила Пајић и Симона Војновић

Градско такмичење „Шта знаш о здрављу“ је организoвано 16.4.2022. онлајн преко платформе „Microsoft forms“. Квиз је реализован у форми онлине упитника, задатке су решавали Елена Солдатовић и Алекса Пљеваљчић и обухватао је области:  Ментално здравље, Адолесценти и дуван, Животна средина и здравље адолесцената, Ризично понашање адолесцената, Репродуктивно здравље.

8.5.2022. поводом Светског дана Црвеног крста на такмичењу „Шта знаш о Црвеном Крсту“ Карловачку гимназију је представљала Елена Солдатовић, заузевши 4. место од укупно 43 учесника.

Црвени крст Сремски Карловци је за првопласиране такмичаре у уторак 10.5. у Еколошком центру Радуловачки обезбедио дипломе и награде.

Циљ такмичења је очување и унапређење здравља, значај хуманих вредности и солидарности, повећање вештине комуницирања међу младима, допринос  одрастања у хуманијој, толерантнијој и здравијој средини.

„Заједно чинимо Свет хуманијим“

Ментори ученика Карловачке гимназије:

Душица Бегојев и Тамара Шандоров