Posted in

Подељене дипломе из ЕУ за награђене ученике

Ученици I6 одељења су учествовали у Европској недељи кодирања ’’Meet And Code’’ која је одржана у октобру 2021. године. На овој престижној манифестацији учествовало је 32142 ученика из 35 држава у којима је реализован 1461 хакатон, радионице кодирања, такмичења, ноћи кодирања и часови роботике. “Meet And Code” има за циљ да упозна децу и младе људе узраста од 8 до 24 година са светом технологије и програмирања. Програми су дизајнирани тако да покажу младимa колико прогамирање може бити забавно, kako може помоћи у остваривању и примени идеја и на који начин ИТ утиче на наш свакодневни живот.

Организатори “Meet And Code” манифестације су немачке фирме и организације ’’SAP’’, ’’Haus des Stiftens gGmbH’’ i ’’TechSoup Europe’’.

Након детаљне анализе програма донета је одлука да ученици Карловачке гимназије буду награђени за учешће у програму ’’Алгоритми су тако кул’’. Ових дана у нашу школу су стигле дипломе за ученике I6 одељења  и наставнике менторе: Горана Јовишића и Петра Малеша, професоре информатике.