Posted in

НАЈБОЉИМ ЂАЦИМА УРУЧЕНЕ НАГРАДЕ НА ЗАВРШНОЈ СВЕЧАНОСТИ

На завршној свечаности у част матураната, одржаној у среду, 15. јуна 2022, у дворишту Карловачке гимназије, пред многобројном публиком, сачињеном од родитеља, старатеља, родбине и пријатеља, додељене су награде најбољима у овој генерацији карловачких ђака (2018/2022), у виду диплома и књига, а уручио их је директор, Бранко Стојков.

Награда Ђак генерације, одлуком Наставничког већа, додељена је Данијели Миленковић, IV5.

Награда „Теодора Петровић” – за најзначајнија постигнућа из области друштвених наука – уручена је Данијели Миленковић, IV5.

Награда „Коста Петровић” – за најзначајнија постигнућа из области природних наука – припала је Нађи Јовичић, IV2.

Награду „Бранислав Мандић” – за свестраност – равноправно су добиле Лена Бурсић, IV3, и Николина Ђенадија, IV2.

Награду за најмањи број изостанака заслужила је Данијела Миленковић, IV5.

За најбољег друга/другарицу гласали су сви ученици/е завршног разреда и изгласали Николу Грујића, IV1.

У овој генерацији двадесет две ученице добиле су Дипломе „Вук Стефановић Караџић”: Луна Каић и Каролина Харди из IV1, Ема Исаков, Сара Здравковић, Катарина Бјеговић, Нађа Јовичић и Катарина Видовић из IV2, Лидија Мајорски, Јелена Живановић, Јелена Радовић, Вишња Врањеш, Лена Бурсић, Дуња Микић, Емилија Квочка и Софија Шијаковић из IV3, Наташа Југовић и Данијела Савановић из IV4, Кристина Јовановић и Данијела Миленковић из IV5, Невена Мијановић, Теодора Гагић и Мирјана Дугоњић из IV6.

Од стране школе књигама су награђени и носиоци првих, других и трећих места на државним такмичењима: Данијела Миленковић, IV(српски, латински и немачки језик), Мариа Фолћан, IV6 (српски језик), Александра Исидоровић, IV3 (руски језик), Марко Пауновић, IV2 (енглески језик) и Константин Филиповић, IV5 (енглески језик).

У име награђених захвалиле су се Лена Бурсић и Данијела Миленковић, свака на свој начин. Добитница Награде „Бранислав Мандић”, у духу награде за свестраност, извела је композицију „Sunflower” (Rex Orange County) – певала је пратећи себе на инструменту укулеле, а ученица која је понела титулу најбоље у генерацији рекла је, између осталог: „Сећам се 15. децембра давне 2017. године, када сам у једну свеску написала: Будућа Данијела, ако следеће године у ово време будеш карловачки ђак, свака ти част, то! Сада ми ова реченица не значи много, а реч која би ову школу описала треба измислити, јер она не постоји, и ова школа не постоји нигде више сем овде. Сада се сели у нас и ми је носимо. Oна не може више изаћи из нас и ми у њу више не можемо ући – јер је у нама заувек.”

У музичком делу програма учествовали су: Хор Карловачке гимназије, под диригентским вођством Растка Павлова, професора; Ана Релић, Сара Нешић и Максим Антонић, матуранткиње и матурант КГ.

Програм је водила Лена Радуловић, ученица трећег разреда, која је на почетку говорила песму Радјарда Киплинга „Ако”.

На крају, сви су певали Химну карловачких ђака. Наравно, два пута.