Posted in

Награда Карловачкој гимназији за пројекат “Сlimate Action”

Карловачка гимназија је једна од 250 школа у свету која је  освојила награду “School of Excellence”. У конкуренцији је било укупно 12600 школа. Награда је додељена за посвећеност и рад на пројекту “Сlimate Action”.
Пројекат је трајao шест недеља и у њему су учествовали ђаци II1, II2, II3, II4, II6, II7 разреда, под менторским радом професорке рачунарства и информатике Бранке Ранисављевић. Награду је, у име организације TAG, доделио Cartoon Network на Climate Action Day. Пројекат је обухватао 2.700.000 наставника и ученика, као и око 12600 школа из 146 земаља света. 
Циљ пројекта је подизање свести о заштити и очувању околине и читаве планете Земље од климатских промена. Такође, на манифестацији Сlimate Action Day (представљеној у плавој зони на COP26, светском самиту посвећеном климатским променама) говорили су представници UN, NАSA, WWF, као и принц Вилијам. Вође пројекта су били Коен Тимерс из Белгије и Џенифер Вилијамс из САД. Фацилитатор за нашу земљу била управо наша професорка Бранка Ранисављевић.