Posted in

АНДРЕА ОУКА НАГРАЂЕНА РЕПУБЛИЧКОМ НАГРАДОМ ИЗ КЊИЖЕВНОСТИ

Министарство просвете Републике Србије, Друштво за српски језик и књижевност Србије и Задужбина Доситеј Обрадовић доделили су диплому Андреи Оуки, ученици IV2 разреда Карловачке гимназије, за освојено III место на Републичком такмичењу из књижевности ученика средњих школа.

Ово такмичење улази у групу оних такмичења које факултети вреднују на класификационим испитима.

Такмичење je било посвећено обележавању 130 година од рођења Милоша Црњанског, 140 година од рођења Симе Пандуровића, 140 година од рођења Францa Кафке, 150 година од рођења Радоја Домановића, 210 година од рођења Петра II Петровића Његоша, и 240 година од настанка Доситејевог дела „Писмо Харалампију” и обухватило је израду другог школског писменог задатка на једну од 6 задатих тема. Ове године је пристигло 45 задатака из 19 градова у Србији.

Диплома је Андреи свечано додељена на Филолошком факултету у Београду на 64. републичком зимском семинару за наставнике и професоре српског језика и књижевности 28. јануара 2023. године, као и њеној професорки књижевности Љиљани Малетин Војводић која је на истом семинару добила и „признање за високи степен стручности, методичке и педагошке обучености за рад, као и за изузетан успех у припремању ученика за Републичко такмичење литерарних секција основних и срењих школа поводом 25-годишњице овог такмичења Друштва”. Истом пригодом награђене су у Литерарна секција Карловачке гимназије (I награда) као и Лингвистичка секција Карловачке гимназије (III награда), професорке Маја Стокин и Мерима Аранитовић који их воде, као и школски часопис Бранко (II награда) чија је главна и одговорна уредница Маја Рогач Станчевић.

Љиљана Малетин Војводић, проф.