Posted in

Светски пројекат “Always be honest”

Карловачка гимназија, заједно са школом из Турске, оснивач је светског пројеката “Always be honest”  који обухвата 50 школа широм целог света, укључујући све континенте,осим Аустралије, и на стотине ученика из целог света. Пројекат је трајао 6 недеља  и био је посвећен основним људским вредностима, као што су: искреност, доброта, пријатељство, али и очување људског менталног здравља, са освртом на насиље на Интернету, и елементе изражене депресије код ученика након Ковида 19. Пројекат је рађен на платформи ЕСЕП — Etwinning за европске, азијске и афричке школе, док је остатак школа из целог света радио на платформи Wakelet. У оквиру пројекта обухваћени су циљеви одрживог развоја SDG3,  добро здравље и благостање , SDG4 — квалитетно образовање, SDG10 — смањење неједнакости. Током пројекта одржаване су онлајн сесије. Једна од најважнијих била је сесија посвећена афричким школама. Гост је била школа из Уганде која је представила рад њихове школе, традицију, музику и културу Уганде. На другој онлајн сесији приказан је рад школе из Абу Дабија, са освртом на емпатију и захвалност људи једних према другима. Током пројекта ученици широм света представили су мноштво радова помоћу ИКТ алата. 
 
Основни циљ пројекта је развијање емпатије код ученика како би постали још бољи људи. Посебно се захваљујемо  школама из Турске, УСА, УАЕ , Уганде, Црне Горе, Индије, Бразила, чија је  помоћ при реализацији пројекта била изузетно велика.
За изванредан рад на пројекту  “Always be honest” похваљују се следећи ученици: 
1.       Невена Марковић 1-5
2.       Уна Александра Грбић 1-1
3.       Марко Јерковић  1-5
4.       Јана Брзак 1-4
5.       Вишња Новковић 1-4
6.       Јована Михић 1-4
7.       Николина Радујковић 1-4
8.       Андреа Момчиловић 1-4
9.       Марко Мариновски 3-1
10.     Леона Тркуља 1-6
11.     Дебора Кришто 1-6
 
Похваљују се и групе ученика следећих одељења: 3-6,  3-4,  3-5,  3-2 , 1-3 , 3-3 (којима предаје проф. Бранке Ранисављевић).
 
Све честитке, браво!   
 
проф. математике и информатике
Бранка Ранисављевић