Posted in

УСПЕХ КАРЛОВАЧКИХ ЂАКА НА ЗОНСКОЈ СМОТРИ РЕЦИТАТОРА У БАЧУ

Хана Гусић, ученица трећег разреда, и Немања Тобџић, ученик четвртог разреда, пласирали су се на Покрајинску смотру рецитатора „Песниче народа мог“ у Сечњу.
 
Професорка Љиљана Малетин Војводић менторка је рецитатору Немањи Тобџићу, а ученици Хани Гусић менторка је професорка Јована Реба.
 
Зонска смотра рецитатора „Песниче народа мог“ на којој је учествовало троје ученика Карловачке гимназије, Лена Глигоријевић, Хана Гусић и Немања Тобџић, а наступило је укупно 38 такмичара у категорији старијих рецитатора, одржана је у Народној библиотеци „Вук Караџић“ у Бачу, 2. априла 2023. године. 
 
Лена Глигоријевић је говорила песму Бранка Миљковића „Свест о песми“, Хана Гусић рецитовала је одломак из поеме „Деца“ Милене Марковић, а Немања Тобџић песму Стевана Раичковића „Балада о предвечерју“. Наступи свих рецитатора на смотри су били изузетни.
 
Својом вештином рецитовања Хана Гусић и Немања Тобџић пласирали су се за учешће на следећем нивоу такмичења, Покрајинској смотри, која ће окупити најбоље рецитаторе Војводине.
 
Манифестација „Песниче народа мог“ траје више од 50 година и окупља љубитеље уметности и језика. Први ниво такмичења представљају градске смотре које се одржавају на територији целе Србије, а рецитаторе на сваком нивоу прати стручни жири. Смотра рецитатора је јединствена и важна, нарочито за младе људе јер негује језик и културу говора, утиче на побољшање комуникације међу људима, открива уметност речи, афирмише уметничко стваралаштво.
 
Ученике су пратиле професорке Славица Шокица и Јелена Марјановић.
 
Честитамо ученицима и њиховим менторкама!