Posted in

Занимљива посета Карловачкој гимназији

Групација Publics Group, чији клијенти су, између осталог, и Air Serbiа и Привредна комора Србије, организовала је посету три утицајна кинеска инфлуенсера. Они су дошли са својим тимом који чине: фотограф, камерман, туристички водич и преводилац. Групација је у понедељак 18. септембра посетила Нови Сад, Петроварадин и Сремске Карловце, као део промотивне кампање која за циљ има да на кинеским друштвеним мрежама представи атрактивне туристичке локације у Србији.
Сматрали су да посета не би била комплетна уколико гости не посете Карловачку гимназију, не виде нашу Спомен-библиотеку и Свечану салу, а као посебно изненађење приређена им је посета часу кинеског језика у трећем разреду (III3). Гости су били одушевљени што се њихов језик изучава у нашој школи, и обрадовао их је ниво знања наших ученика, који након само две године учења, могу да разговарају о свим темама које их занимају.
Посета је протекла у пријатној и опуштеној атмосфери, тема за разговор беше напретек, па стога и не чуди да имају преко 20 милиона пратилаца на кинеској мрежи Weibo (кинески Twitter/Facebook).
Бескрајно захвални на срдачној добродошлици, обећали су да ће нам послати своје материјале када их монтирају, а до тада имамо неколико аматерских фотографија и биографије са „интернетским” именима наших посетилаца да пратимо њихове објаве, и да нас подсећају на овај незаборавни сусрет.