Posted in

Милица Гајић лауреат песничког фестивала „Млади мај“

Милица Гајић, ученица трећег разреда Карловачке гимназије, победница је 38. Фестивала младих песника „Млади мај“ у Зајечару .
Манифестација окупља песнике до 30 година, а ове године жири je разматрао песничке циклусе 39 стваралаца. На финалној вечери, 25. маја, у Зајечару, шест изабраних младих песника представило се публици читањем својих песама. Жири је, додељујући награду Милици Гајић, истакао да је она „поетички најдоследнија у својим песмама, а то је најважније за добру књигу поезије“. Миличин таленат и умеће награђени су објављивањем књиге песама, наградом за лауреата фестивала, и учешћем на манифестацији „Смедеревска песничка јесен“.
Милица је боравила четири дана у Зајечару и учествовала је у занимљивом и богатом програму манифестације, радионицама писања, сусретима уметника, промоцијама књига, обиласку културних и историјских знаменитости Зајечара и околине, и уживала у изузетном гостопримству домаћина.
„Награда ми много значи. Од позива којим ми је саопштено да сам једна од шесторо финалиста, пута у Зајечар и времена тамо проведеног до проглашења победника, све и даље изгледа као сан. Ово је било једно незаборавно искуство. Упознала сам сјајне песнике и дивне људе који су мој боравак неописиво улепшали. Овај догађај је био све о чему сам увек сањала!“
Жири је радио у саставу Власта Младеновић, Милош Петковић, Јовица Тишма, Горан Максимовић и Обрен Ристић.
Фестивал је одржан у Зајечару, од 22. до 25. маја, у организацији Установе Народно позориште Тимочке Крајине – Центар за културу „Зоран Радмиловић“, а покровитељи су били Град Зајечар и Министарство културе Републике Србије.
Менторка Милице Гајић је професорка Јелена Марјановић.
Захваљујемо изузетним домаћинима на гостопримству.
Честитамо Милици на изузетном успеху!
На слици може бити: 4 особе и текст